Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

16 + 1 εκδοχές του «Recrearse» της Cecilia Beatriz Escobar

Recrearse

Así lo acordaron. En los días pares ella se convertiría en él y él en ella. Como estaban hechos del mismo material, no encontraron ninguna dificultad. Después de todo, es normal aburrirse de ser uno mismo todo el tiempo.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ

Αναδημιουργώντας

Έτσι τα συμφώνησαν. Τις ζυγές μέρες εκείνη θα γινόταν  εκείνος και εκείνος εκείνη. Και εφ όσον ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό δεν θα έβρισκαν καμία δυσκολία. Στο κάτω–κάτω είναι φυσιολογικό να βαριέται κανείς να είναι ο εαυτός του συνέχεια.

Ψυχαγωγία

Η συμφωνία ήταν η εξής: Τις ζυγές ημέρες εκείνη θα μετατρεπόταν σε εκείνον και εκείνος σε εκείνη. Φτιαγμένοι όπως ήταν από το ίδιο υλικό, δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία. Σε τελική ανάλυση, φυσικό είναι να βαριέσαι να μένεις συνέχεια ο ίδιος.

Ως διασκέδαση

Έτσι το συμφώνησαν. Τις μονές ημέρες εκείνη θα μεταμορφωνόταν σ’ εκείνον κι εκείνος σ’ εκείνη. Αφού ήταν φτιαγμένοι απ’ το ίδιο υλικό, δεν συνάντησαν καμία δυσκολία. Στο κάτω κάτω, είναι φυσιολογικό να βαριέσαι να είσαι συνεχώς ο εαυτός σου.

Διασκεδάζοντας

Έτσι τα συμφώνησαν. Τις ζυγές μέρες εκείνη θα μετασχηματιζόταν σε εκείνον και εκείνος σε εκείνη. Όπως ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, δεν συνάντησαν καμία δυσκολία. Στο κάτω κάτω, είναι φυσιολογικό να βαριέσαι να είσαι το ίδιο όλη την ώρα.

Αναψυχή

Έτσι το συμφώνησαν. Τις ζυγές ημέρες εκείνη θα γινόταν εκείνος κι εκείνος εκείνη. Φτιαγμένοι καθώς ήταν από την ίδια ουσία, δεν συνάντησαν καμία δυσκολία. Στο κάτω κάτω, είναι φυσικό να βαριέσαι με το να είσαι συνεχώς ο εαυτός σου.

Αναψυχή

Έτσι συμφώνησαν. Τις ζυγές ημέρες εκείνη θα μεταμορφωνόταν σε εκείνον και  εκείνος σε εκείνη. Καθώς ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, δεν βρήκαν καμία δυσκολία. Στο κάτω κάτω, είναι φυσιολογικό να βαριέσαι να είσαι ο ίδιος όλη την ώρα.

Διασκεδάζοντας

Το συμφώνησαν ως εξής. Τις ζυγές μέρες εκείνη θα γινόταν αυτός και αυτός εκείνη. Καθώς ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό δεν βρήκαν καμιά δυσκολία. Σε τελική ανάλυση είναι φυσικό να βαριέται κανείς να παραμένει συνέχεια ο ίδιος.

Διασκέδαση

Έτσι το συμφώνησαν. Τις ζυγές μέρες εκείνη θα γινόταν εκείνος κι εκείνος θα γινόταν εκείνη. Ήταν φτιαγμένοι απ’ το ίδιο υλικό γι’ αυτό και δε δυσκολεύτηκαν καθόλου. Στο κάτω-κάτω είναι φυσικό να βαριέται κανείς να είναι συνεχώς ο εαυτός του.

Διασκέδαση

Έτσι τα συμφώνησαν. Τις ζυγές μέρες αυτή θα μετατρεπόταν σε αυτόν και αυτός σε αυτή. Καθώς ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, δεν συνάντησαν καμιά δυσκολία. Στην τελική, είναι φυσιολογικό να βαριέται κανείς να ναι ο εαυτός του όλη την ώρα.

Αναδημιουργία

Έτσι συμφώνησαν. Τις ζυγές ημέρες εκείνη μεταμορφωνόταν σε εκείνον και αντίστροφα. Καθώς ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, δεν συνάντησαν καμία δυσκολία. Άλλωστε, είναι λογικό να βαριέσαι να είσαι το ίδιο πρόσωπο συνέχεια.

Αναψυχή

Έτσι τα συμφωνήσανε. Τις ζυγές ημέρες εκείνη θα μετατρεπόταν σε εκείνον και εκείνος σε εκείνην. Φτιαγμένοι καθώς ήταν από την ίδια στόφα, δε συνάντησαν καμιά δυσκολία. Στην τελική, είναι πολύ φυσιολογικό να βαριέται κανείς να είναι συνεχώς ο ίδιος.

Παιχνίδι

Έτσι το συμφώνησαν. Τις ζυγές μέρες αυτή θα γινόταν αυτός και αυτός θα γινόταν αυτή. Καθώς ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, δεν συνάντησαν καμιά δυσκολία. Στο κάτω-κάτω, είναι φυσιολογικό να βαριέται κανείς να είναι ο εαυτός του όλη την ώρα.

Αναδημιουργία

Έτσι συμφώνησαν. Τις ζυγές ημέρες εκείνη θα γινόταν εκείνος και εκείνος, εκείνη. Φτιαγμένοι καθώς ήταν από το ίδιο υλικό, δεν συνάντησαν καμία δυσκολία. Στο κάτω κάτω, φυσικό είναι να βαριέται κανείς να είναι ο εαυτός του χειμώνα καλοκαίρι. 

Αναψυχή

Έτσι είχαν συμφωνήσει. Τις ζυγές μέρες εκείνη μεταμορφωνόταν σ’ αυτόν κι αυτός σε εκείνη. Καθώς ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, δεν συναντούσαν καμία δυσκολία. Είναι άλλωστε φυσιολογική η μονοτονία του να είσαι συνεχώς το ίδιο.

Δημιουργώντας ξανά

Συμφώνησαν ως εξής: Τις ζυγές μέρες εκείνη θα γινόταν "αυτός" κι αυτός "εκείνη". Μιας και ήταν φτιαγμένοι απ' το ίδιο υλικό δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου. Σε τελική ανάλυση είναι φυσιολογικό να πλήττεις όταν είσαι συνέχεια "ο εαυτός σου".

                                                 Ο μετασχηματισμός

Έτσι το θυμόντουσαν. Στις ζυγές μέρες αυτή θα μετατρεπόταν σ’ αυτόν και αυτός σ’ αυτή. Μιας και ήταν φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό, δεν αντιμετώπισαν καμιά δυσκολία. Τελικά, είναι φυσικό να βαριέσαι να είσαι ο ίδιος όλο το χρόνο.


ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ

Παιχνίδι μεταμορφώσεων

Έτσι συμφωνήσανε. Τις ζυγές μέρες εκείνη θα μετατρεπόταν σε εκείνον και εκείνος σε εκείνη. Φτιαγμένοι καθώς ήταν από το ίδιο υλικό, δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου. Στο κάτω κάτω, είναι φυσιολογικό να βαριέται κανείς να είναι συνεχώς το ίδιο πράγμα.



To εργαστήριο μετάφρασης μικροδιηγημάτων της Σεσίλια Μπεατρίς Εσκομπάρ, με την παρουσία της συγγραφέως, έλαβε χώρα στο Abanico το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, από 18.00 έως 21.00. Διοργάνωσαν και συντόνισαν οι Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και Νίκος Πρατσίνης και συμμετείχαν οι Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, Ξένια Κακάκη, Ασπασία Καμπύλη, Βαγγέλης Καμπούνιας, Ρομίνα Κηπουρίδου, Άννα Κοκκίνη, Μαρία Μαλακάτα, Μαρία Μαυρογιώργη, Μαρία Μελαδάκη, Σταυρούλα Ντίντα, Ελένη Οικονόμου, Κατερίνα Παπαδάκη, Μαρία Πηλιχού, Αυγή Σαράφη, Σοφία Φερτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου