Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο, του Mariano Pensotti



Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26-27 Νοεμβρίου  201421:00 Κεντρική Σκηνή
Αργεντινή - Μπουένος Άιρες
Αργεντινή, 1999. Τέσσερις νέοι στέκουν σαστισμένοι μπροστά στο τέλος των ουτοπιών. Η πορεία της ζωής τους θα καθοριστεί από την οικονομική και θεσμική χρεοκοπία της χώρας τους. Αποχαιρετώντας το όνειρο για μια καριέρα κινηματογραφιστή, ο Μάριο θα γυρίζει δευτεροκλασάτα διαφημιστικά σποτ. Η Λόρα, ξεχνώντας την μποέμικη ζωή στο Παρίσι, θα εργαστεί σε ένα θεματικό πάρκο. Η Βίκυ θα ανακαλύψει πως ο πατέρας της έχει μια κρυφή παράλληλη οικογένεια και ο Πάμπλο θα βρεθεί να έχει στην κατοχή του ένα… κομμένο χέρι.

Σε μια περιστρεφόμενη σκηνή που στροβιλίζεται στο χωροχρόνο με τη λογική του καρουζέλ, οι ήρωες του διακεκριμένου δραματουργού και σκηνοθέτη συνειδητοποιούν πως, κάθε φορά που μιλούν για τον εαυτό τους, κατασκευάζουν εκ νέου την ταυτότητά τους. Η ύπαρξή τους οικοδομείται πάνω στην ίδια την αφήγησή της και το παρελθόν μοιάζει με ένα αλλόκοτο ζώο που αλλάζει μορφές κάθε φορά που ανατρέχει κανείς σε αυτό. Μια επική αφήγηση, στα πρότυπα της Ανθρώπινης κωμωδίας του Μπαλζάκ, εκτυλίσσεται επί σκηνής με νεωτερικούς όρους: με ένα κινηματογραφικό μοντάζ στο ύφος της Nouvelle Vague και υπό τους ήχους ακουσμάτων εναλλακτικής ροκ.

Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο 
(El pasado es un animal grotesco)
 
Με τους: Santiago Gobernori, Javier Lorenzo, Pilar Gamboa, María Inés Sancerni
Κείμενο & Σκηνοθεσία: Mariano Pensotti
Σχεδιασμός Σκηνικών & Κοστουμιών: Mariana Tirantte
Σχεδιασμός Φωτισμών: Matías Sendón
Μουσική: Diego Vainer
Βοηθός Σκηνοθέτη: Leandro Orellano
Χειρισμός φωτισμών: Alejandro Le Roux
Ηχοληψία: Ernesto Fara
Τεχνική βοήθεια: José Ansaldo
Εκτελεστική διεύθυνση παραγωγής: Florencia Wasser
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Παραγωγή περιοδείας: Ligne Directe / Judith Martin (www.lignedirecte.net)

Διάρκεια: 110 λεπτά


Το έργο El pasado es un animal grotesco δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 στο Teatro Sarmiento (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή), σε παραγωγή του Grupo Marea (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή) και συμπαραγωγή του Complejo Teatral de Buenos Aires (Αργεντινή), του Kunstenfestivaldesarts (Βρυξέλλες, Βέλγιο), του Theaterformen (Αννόβερο, Γερμανία), του Festival de Otoño de Madrid (Ισπανία) και του Norfolk and Norwich Festival (Αγγλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου